Actis Hybris Overzicht van diverse toepassingen

 

 

PDF :  Actis Hybris Overzicht van diverse toepassingen 

 

 

 

HYBRIS isolatie :

Overzicht van diverse toepassingen.

 

Traditionele plaatsing bij scheidingswanden tussen de verticale profielen van het metalen frame waarop de gipsplaten worden vastgeschroefd. Het gebruik van een dubbele laag gipsplaten langs beide zijden verhoogt nog aanzienlijk de geluidsreductie. Gipsplaten zijn ook bijzonder resistent in geval van brand. Men kan echter eveneens een houten frame verkiezen en/of een afwerking met houten planken, …. .

Geplaatst tegen gemetselde muren en vast geankerd op tussenliggende horizontale steunprofielen. Het metalen frame waartussen de isolatie is geïnstalleerd en waarop de afwerking wordt aangebracht (bv. gipsplaten) dient nog voldoende ruimte te voorzien om de nutstsleidingen (bv. elektrische bedrading, … ) te herbergen. Deze holle technische ruimte zorgt bovendien nog voor een verhoogde isolatiewaarde.

Eveneens geplaatst tegen gemetselde muren, wordt de isolatie hier vastgehouden achter de metalen profielen van het framewerk. De holle ruimte die ontstaat tussen de metalen profielen en benut kan worden voor technische leidingen (elektriciteit, waterleidingen,… ) zorgt eveneens nog voor een bijkomende isolatiewaarde. De afwerking (bv. gipsplaten) wordt eveneens op het metalen frame vastgeschroefd. Bij gebruik van meerdere panelen boven elkaar, dient de bevestiging versterkt te worden met kunststof plaatpluggen.

Gebruik bij houtskeletbouw van één enkele HYBRIS plaat. De dikte van de verticale houten stijlen bepaalt eveneens de dikte van het isolatiepaneel en de nog mogelijke holle ruimte (warme zijde) - die de isolatiewaarde nog verhoogt en plaats laat voor de technische leidingen - tussen de Hybris-plaat en de afwerking (bv. gipsplaat). Het geheel kan overdekt worden met een dampscherm of dampdicht gemaakt worden met de specifieke tapes van Actis zoals het voorbeeld hieronder.

Gebruik bij houtskeletbouw van een dubbele laag HYBRIS panelen. Hier dus geen gebruik van een dampscherm maar wel van aangepaste Actis tapes voor een hermetische afsluiting. Door het gebruik van twee lagen verbetert men aanzienlijk het thermisch en akoestisch rendement.

Isolatie op de vloer van verloren zolders met één of twee lagen HYBRIS panelen. De technische leidingen dienen niet onder de isolatie te liggen maar moeten wel tegen de muren of de balken geplaatst te worden. Een dampscherm op de vloer uitrollen dat min. 10 cm tegen de zijkanten oploopt en hier vast gekleefd wordt met een PU lijm kid. De verschillende stroken 10 cm over elkaar leggen en dichtkleven met Actis tape. Vervolgens de isolatiepanelen op het dampscherm plaatsen met de zware, koperglansfolie naar de dakzijde gericht. De panelen goed laten aansluiten tegen elkaar (+ vasttapen) en tegen de zijwanden. De panelen kunnen met een dubbelzijdige kleefband aan elkaar (in geval van dubbele panelen) en aan het onderliggende dampscherm vastgekleefd worden.

Eén laag HYBRIS isolatie is hier geplaatst tussen de gordingen van het dak en tegen de muren en wordt vastgehouden of ondersteund door de profielen van een metalen frame waarop de gipsplaten van de afwerking zullen vastgeschroefd worden. De plaatsing van een complementair dampscherm om de luchtdichtheid te verzekeren is mogelijk, doch met de nieuwe technieken van de verschillende Actis tapes, kan hetzelfde doel bereikt worden zonder dit bijkomend dampscherm. Men kan eveneens nog een dunnere isolatie aanbrengen tegen de geplaatste HYBRIS (warme zijde) zoals de Triso Hybris S, de HControl Hybris, enz. Hiermee kan men eveneens de luchtdichtheid verzekeren en verhoogt men nog aanzienlijk de efficiëntie van de isolatie.

Hier wordt er één laag HYBRIS geplaatst tussen de kepers en een tweede laag tussen de gordingen. De verschillende isolatiepanelen worden luchtdicht aan elkaar gehecht met een Actis tape terwijl de perifere kanten (tegen de muren en de vloer) hermetisch afgesloten worden met een TAPE P, gedeeltelijk gekleefd op de isolatie en gedeeltelijk gehecht met PU lijm aan muur en/of vloer. De metalen profielen, op dit laatste deel vastgedrukt, en deel uitmakend van het totale frame, zijn de basis waarop de gipsplaten zullen gehecht worden. Andere profielen waarop de isolatiepanelen rusten, zijn bevestigd met universele hangers of plafondhangers aan de houten draagstructuur, hier namelijk de kepers

 

 

 

DEL-BA Products bv is verdeler in Benelux van het gamma Actis Isolatie materialen.

Leuvensesteenweg 206 - 3370 Boutersem - Roosbeek

Burelen : info[at]delba.be / 0032 (16) 734246

Magazijn : info[at]verfschuur.be / 0032 (16) 461905