Hybris, de gezonde isolatie voor U en voor onze planeet !

 

 

De nieuwe milieuverordening (RE2020) in Frankrijk, vereist dat gebouwen voortaan gebruik maken van positieve energie, een lage koolstofvoetafdruk hebben en milieuvriendelijk zijn, terwijl tegelijkertijd ook het zomercomfort wordt verbeterd.

Hybris isolatie voldoet aan al deze eisen en gaat zelfs verder dan de nieuwe regelgeving.

Licht in gewicht, stabiel, onveranderlijk van structuur en 100% recycleerbaar, biedt HYBRIS alle prestatiekenmerken van een modern product op het gebied van thermische isolatie zomer / winter, geluidsisolatie en luchtdichtheid.

 

Om de implementatiefasen op bouwwerven te vergemakkelijken en te optimaliseren, integreert ze ook de dampremmende functie, zonder extra membraan te moeten toevoegen. HYBRIS is verkrijgbaar in verschillende diktes variërend van 50 tot 205mm die toelaten een R-waarde van 6,20 m². K/W te bereiken en 6,80 m². K/W met 1 luchtspouw, waarmee wordt ingespeeld op alle nieuwbouw- en renovatieprojecten. In België en Nederland wordt de luchtspouw als bijkomend isolatiedeel niet erkend, wat echter wel het geval is in Frankrijk, Engeland, ….

 

Belangrijkste kenmerken:

- Dampdoorlatendheid: Sd > 90m.

- Binnenluchtkwaliteit: A +.

- Thermisch comfort zomer en winter:

-2 ° C op de binnentemperatuur van het huis.

- Hoge geluidsisolatie dankzij het netwerk van gesloten cellen.

- Uitstekende stabiliteit en duurzaamheid, dankzij het geringe gewicht en de strakke structuur.

- Zelfklevend lipje om de installatie te vergemakkelijken en een continue dichtheid tussen de stroken te garanderen.

- Verbeterde binnenluchtkwaliteit dankzij de gezonde componenten en de afwezigheid van irriterende vezels, stofdeeltjes, CFK’s (chloorfluorkoolwaterstoffen) en Vluchtige Organische Stoffen (VOS), zoals drijfgassen, benzeen, tolueen en formaldehyde. Bij de plaatsing is ook geen gebruik van mondmasker, beschermingsbril en handschoenen vereist !

- Zeer laag milieu-impact, omdat deze isolatie geniet van een bijna onbeperkte duurzaamheid en voor 100% recycleerbaar is zonder kwaliteitsverlies.

 

“Cradle to Cradle ®”

Van GRONDSTOF => FABRICATIE => TRANSPORT => DISTRIBUTIE => VERBRUIK => EINDE LEVENSDUUR => terug naar GRONDSTOF

 

Internationaal gecertificeerd “Cradle to Cradle”, helpt Hybris isolatie, het comfort in de habitat te verbeteren, door aanzienlijk bij te dragen aan de bescherming van het milieu en de gezondheid van de mensen om ons heen.  Bovendien werden haar 5 medailles toegekend als erkenning voor de product-eigenschappen en firma ingesteldheid op gebied van gezondheid, recycleerbaarheid, CO2 uitstoot, waterbeheer en sociale verantwoordelijkheidzin.

 

 

De fabrikant in de actualiteit

 

Actis is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van innovatieve thermische- en geluidsisolatiesystemen voor de residentiële, commerciële en tertiaire bouwsector. Ook werden er reeds verschillende industiële gebouwen mee uitgerust.  Ze heeft als prioriteit het gebruikscomfort van haar isolatie, evenals het respect voor het milieu.

 

Maar liefst min. 5% van de omzet wordt jaarlijks geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om isolatieoplossingen aan te bieden die steeds efficiënter zijn op het vlak van energiebesparing en installatiecomfort.

 

Actis, opgericht in 1980, is marktleider in meerlaagse- en reflecterende honingraat isolatie in Europa. Actis zet zich sinds 2003 in voor een continue verbeteringsaanpak die gecertificeerd is volgens ISO 9001 en heeft de nieuwe generatie HYBRIS honingraatisolatie geïntroduceerd. Deze nieuwe 3-in-1 isolatie biedt thermische, geluids- en luchtdichte isolatie aan met een onvergelijkbare duurzaamheid van haar prestaties.

 

Verkrijgbaar in verschillende diktes, past ze zich aan alle projecten aan : muren, daken en zolders. Sinds 2016 biedt Actis ook een reeks hoogwaardige hybride isolatiesystemen aan, gemeten volgens de referentienorm EN 16012.

 

Actis blijft steeds de grenzen van de isolatiewereld verleggen door bestendig modernere en innovatievere oplossingen aan te bieden aan haar klanten. Dit maakt van haar één van de vaste waarden op het gebied van isolatie, in Frankrijk en in gans Europa. Alleen al de productieruimte voor het fabriceren van haar isolatie bedraagt meer dan 35.000 m2 en de toekomstplannen zijn legio.

 

Catalogus

In haar gamma biedt Actis volgende producten aan : -Reflecterende honingraat isolatie; -Meerlagige, multireflecterende isolatie; -Dampopen en dampdichte folies; -Diverse bijkomende hulpmaterialen.

 

Enkele gecertificeerde Actis producten :

 

HYBRIS  Gecertificeerde isolatie (België, Nederland, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, ….) ontworpen om thermische- en geluidsisolatie in één bewerking te realiseren. Bestaat in verschillende diktes. Bovendien kunnen ook diverse lagen op elkaar gestapeld worden.

 

 

TRISO-TOITURE  is een 3 in 1 honingraat isolatieoplossing, gecertificeerd NF EN 16012. Voorlopig nog niet in België gecertificeerd, wel al in Frankrijk, Italië, …. . Komt eigenlijk volledig overeen met het gebruik van Boost’R Hybrid S en Triso Hybrid S, die wel in België afzonderlijk zijn gecertificeerd.

 

 

TRISO HYBRID S  is een honingraat reflecterende isolatie met geïntegreerd dampscherm, gecertificeerd NF EN 16012. Gecertificeerd in België, Frankrijk, Italië, .… .

 

 

BOOST'R HYBRID S  is een dampopen (ademende) honingraat isolatie met geïntegreerd HPV-scherm, NF-gecertificeerd (België, Frankrijk, Italië, …). Het vervult tegelijkertijd de functie van onderdak en isolatie.

 

 

HCONTROL HYBRID  is een meerlagige multireflecterende isolatie waarvan de buitenste folies zowel als dampdicht regenscherm langs de koude zijde, dan als dampscherm langs de warme zijde, kunnen gebruikt worden. Gecertificeerd in België, Nederland, Engeland, Italië, Frankrijk, … . Gebruikt voor daken en voor muren.

 

 

TRISO-BARDAGE  is een dampopen (ademende) honingraat isolatie met geïntegreerd HPV-scherm voor gevels die bekleed worden met o.a. Sidings, enz. Voorlopig nog niet gecertificeerd in België, wel al in Frankrijk, Italië, …. . Met deze gevelisolatie blijft uw woning ademen, waardoor vochtproblemen, die al eens voorkomen bij het gebruik van sommige andere dampdichte isolaties, niet ontstaan.