A C T I S

INNOVEREN OM BETER TE ISOLEREN

HYBRIS, de reflecterende honingraat isolatie van ACTIS verkrijgt het uitmuntendheidslabel

Janus van de samengestelde materialen 2021”

toegekend door het “Institut Français du Design”

Janus

De Franse onderneming ACTIS , ontwerper en fabrikant van reflecterende isolaties, heeft het label “Janus des Composants & Matériaux 2021” verkregen. Hierbij wordt het unieke karakter van de reflecterende honingraat isolatie onderstreept op gebied van doeltreffendheid, design, recycleerbaarheid van 100 % en respect voor het milieu. Dit label beloont zo de wil van ACTIS om de wetenschappelijke kennis hieromtrent dienstbaar te maken voor iedereen in de logica van een integrale recyclage, een comfortgevoel gedurende het ganse jaar en de zorg voor de gezondheid van zowel de particulier als de vakman.

Het JANUS LABEL : Voor industriële innovaties die vernieuwing en vooruitgang nastreven.

Het Janus label is gecreëerd in 1953 door het “Institut Français du Design”. Elk jaar beloont deze organisatie de ondernemingen, de collectiviteiten en de professionelen uit de designwereld die zich duurzaam inschrijven in een streven naar vooruitgang in dienst van het individu, de onderneming en de stadskernen volgens de criteria van de “ 5 E “, namelijk Economie, Esthetiek, Ergonomie, Ethiek en Emotie. De “Janus des Composants et des Matériaux” valoriseert de industriële vernieuwingen die nieuwe comfortzones aanbieden, de meest intuïtieve handelingen vergemakkelijken en ecologische uitdagingen aangaan.

De laureaat : HYBRIS, de reflecterende honingraat isolatie met unieke prestaties.

Hybris isolatie verzekert een thermisch comfort zowel in de zomer als in de winter, heeft goede akoestische eigenschappen en is lucht- en vochtdicht. Ze gebruikt de thermische eigenschappen van de lucht, een natuurlijke en zeer efficiënte isolatie. Ze integreert de functie van een dubbel dampscherm, voorkomt daardoor de plaatsing van een bijkomende folie en zorgt zo voor een “goed gevoel” bij de particulier of gebruiker.

Elke reflecterende folie weerkaatst 95 % van de infrarode stralen en beperkt alzo het binnendringen van de warmte in de gebouwen waardoor deze veel comfortabeler en aangenamer zijn in de zomer.

Licht en toch stabiel tegelijkertijd, zal deze isolatie niet in elkaar zakken gedurende het verloop der jaren en behoudt ze alzo haar thermische, akoestische en luchtdichte eigenschappen de ganse levensduur. Zo zal het energieverbruik dus ook niet stijgen.

Haar componenten zijn zuiver en gezond, respecteren de binnenlucht en hebben geen irriterende vezels, zodat ook de plaatsing comfortabel gebeurt en een goede luchtkwaliteit waarborgt.

Volledig recycleerbaar, zorgen haar fabricatie en levenscyclus voor een verdienstelijk verloop van het streven naar de bescherming van omgeving en milieu.

De jury van “Janus des composants et des matériaux” is bijzonder gevoelig geweest voor :

  • het esthetisch en visueel aspect van materiaal dat bestemd is om onzichtbaar te blijven voor de eindgebruiker;

  • het gebruik maken van een centrum voor onderzoek en uittesten in situ, om experimenteel de diverse toepassingen van het gamma HYBRIS in reële klimatologische omstandigheden te onderzoeken;

  • het beheersen van het circulair economisch proces in de loop van de ganse levensduur van het product (volledig recycleerbare bestanddelen en re-integratie van de versnijdingafval en overschotten);

  • de aandacht die besteed wordt aan de menselijke gezondheid: afwezigheid van allergenen, van chemische bindmiddelen en van vluchtige organische bestanddelen;

  • de fabricatie “Made in France” die een waardeoordeel toekent aan de kennis en kunde van en regionale en Europese economie.