Dit moet je zeker weten !

Gebruik heden al de isolatie van de toekomst

 

 

Innoveren om beter te isoleren is onze grootste drijfveer

 

 

Een nieuwe generatie : de reflecterende isolatie met honingraatstructuur

De isolatieproducten van ACTIS worden ontworpen om te voldoen aan reële en extreme omstandigheden (testen in situ) : regen, wind, zon, winteromstandigheden, …. , en vervolgens gecertifieerd in het Labo teneinde beter te kunnen voldoen aan de problemen in de bouwsector.

Drie basisgegevens zijn essentieel :

De isolatie dient absoluut water- en luchtdicht te zijn. Is dit niet het geval dan kan een enorm rendementsverlies van soms 75% optreden.

Isoleren moet in de eerste plaats resultaten waarborgen. Na de plaatsing kunnen sommige isolaties verzakken, wind doorlaten en/of vochtig worden en zelfs rotten. Juist om dit te voorkomen wordt ACTIS getest in alle omstandigheden, waardoor deze gebreken niet kunnen optreden.

De isolatie moet het comfort van de woning verhogen. ACTIS stelt eenvoudige en aangename oplossingen voor. De isolatie dient licht, proper en niet irriterend of stofferig zijn. Een goede isolatie moet ook duurzaam zijn, efficiënt in alle seizoenen en gedurende de ganse levensduur van het gebouw en bij afbraak of einde levensduur recycleerbaar zijn.

 

Boost’R Hybrid S

Triso Hybrid S

Wij leven in een snel evoluerende en veranderende wereld. ACTIS was de eerste fabrikant van multi-reflecterende isolatie die lucht- en waterdicht was. Door de recente uitvinding van de reflecterende isolatie met honingraatstructuur worden de natuurlijke eigenschappen van opgesloten luchtbellen of luchtkanalen maximaal benut.

Opgesloten lucht in de honingraat isolaties van ACTIS

De afdeling “Onderzoek en Ontwikkeling” (Recherche & Développement) is bij ACTIS de motor van hun ambitie. Het maakt deel uit van hun cultuur en is echt in het DNA van de firma ingeworteld. Het resultaat is een bestendige innovatie van hun producten en productiemethodes. Daarom wordt er ook elk jaar min. 5% van het zakencijfer in deze afdeling geïnvesteerd en beschikt dit orgaan over een ploeg van ervaren en deskundige technici en wetenschappers.

Drie werkzaamheden liggen hier aan de basis :

  • Het fundamenteel onderzoek dat bestaat uit experimentele werkzaamheden om nieuwe kennis over de materialen en fysische fenomenen te verwerven.

  • Het toegepast onderzoek voor het ontwerpen van het isolatiegamma.

  • De ontwikkeling en innovatie van isolatieoplossingen door de afdeling “Onderzoek en Ontwikkeling” vanaf het concept tot de industrialisering van het proces, gesteund op tests in reële omstandigheden en met respect voor de bestaande reglementeringen.

 

Zicht op enkele testwoningen van ACTIS

Artisanale kennis en het beheersen van industriële vaardigheden vormen één geheel.

  • Kunststofverwerking: extrusie van schuimrubbers, folies en metallisatieprocessen van folies.

  • Textiel: de fabricatie van samengevoegde reflecterende isolaties in textielvorm.

  • De combinatie van gemetalliseerde folies tot een samenhangend geheel.

 

Hybris Honingraat isolatie 3 in 1

 

Bescherming : eenvoudigweg een noodzaak

Anders isoleren betekend ook de gezondheid beschermen van de vakman, de gebruiker en het milieu, dit alles met respect voor “de mens” en zijn welzijn. De zorg voor een zuivere en gezonde lucht binnenshuis blijft dan ook een grondregel.

Geen mondmasker, beschermingsbril of handschoenen zijn vereist tijdens de plaatsing of behandeling van deze isolatie.”

Aanzienlijke thermische prestaties met respect voor de natuur

Deze reflecterende honingraat isolaties garanderen hoge thermische prestaties zowel in de winter als in de zomer. Gezien de klimaatopwarming wordt ook het comfort tijdens de zomer steeds belangrijker. De reflecterende folies waaruit onze isolatie is samengesteld, laten toe tot 75% van de warmtestraling te weerkaatsen waardoor het levenscomfort in de warmere periodes van het jaar sterk verhoogt.

ACTIS isolatie draagt bij tot aanzienlijke energiebesparingen gedurende de ganse levensduur van de woning wat ook economisch voor een ernstige geldbesparing zorgt.

 

Een uitstekende akoestische isolatie

De reflecterende honingraat isolaties leveren hoge akoestische prestaties dank zij de soepele, elastische en geluidsverzachtende- en absorberende eigenschappen en dit zonder de geluidsreflectie van de gemetalliseerde folies te vergeten.

ACTIS bestaat reeds 40 jaar, beschikt over 4 ultramoderne productie-eenheden (70.000 m2) en meer dan 300 werknemers. Is vertegenwoordigd in 8 Europese landen en beschikt over meer dan 25 Franse en internationale neergelegde brevetten. Tien experimentele sites in Europa zorgen voor de bruikbare kennis en de praktische ervaring.

Naast deze reflecterende honingraat isolaties fabriceert ACTIS ook nog een gamma van dunne multi-reflecterende isolaties, water- en luchtdichte folies en bijkomende accessoires.

 

Del-Ba products bv International Trade België

Verdeel- en informatiecentrum van de Actis producten Benelux

Voor groothandel, grootverbruiker, détailhandel, aannemer/vakman en particulier

Magazijn, toonzaal en verkoopeenheid : Leuvensesteenweg 206 3370 Boutersem (Roosbeek)

Tel.: 00 32 (0) 16 46 19 05 Fax: 00 32 (0) 16 19 50

Maatschappelijke zetel en boekhoudkundige diensten : Eksterstraat 54 3370 Boutersem

Tel.: 00 32 (0) 73 42 46 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

« De welzijnsisolatie »